top of page

Massa is Kassa-Het Kort Geding

Kort Geding Peter Gillis vs Nicol Kremers, 9 november 2023 rechtbank Midden-Nederland

Ik kom aanrijden, een uur voordat de zitting begint. Meestal is dat ruim op tijd om de partijen op te vangen voor de rechtbank. Is altijd lekker voor het item, een aanloopshot, een korte soundbite of juist een shot van een zwijgende gedaagde/verdachte die de rechtbank binnengaat. Zo dacht ik ook bij Gillis vs Kremers, het kort geding om de vaststellingsovereenkomst die Peter Gillis en Nicol Kremers hebben gesloten na het beëindigen van hun relatie, zodat er geen dirty little secrets op straat komen te liggen. Dat liep even anders, Nicol klapt regelmatig uit de school, vandaar het kort geding.


Goed, terug naar mijn aankomst een uur van te voren. Ik ben nog zoekende naar een parkeerplek bij de rechtbank van Utrecht als ik uit mijn rechteroog hoek een cameraploeg zie die drie mensen aan het volgen is. Shit, daar zijn ze al… Mijn ploeg staat er gelukkig al, dus ik ren naar hun toe, gooi mijn tas (inclusief laptop) in hun karretje, ren door, wenk de geluidsman dat ik de microfoon wil en vang Peter Gillis, zijn nieuwe liefde Wendy en zoon Mark op. Net gehaald voordat ze de rechtbank in verdwijnen.


Gillis zegt nog; ‘jullie zijn laat’ als ik het korte interviewtje begin. Het valt mij op dat de andere ploegen (BLVD, Telegraaf, Powned, omroep Brabant) geen sjoege geven. Wel zie ik een ploeg met grote interesse ons interviewtje filmen. Als we klaar zijn, blijft het drietal rustig staan en maken ze geen aanstalten om naar binnen te gaan. Iemand zegt tegen mij; ‘ze zijn er al sinds 12u’. Anderhalf uur van te voren. En dat ‘uit mijn ooghoekenshot’ toen ik net parkeerde, dat is de ploeg van hun realitysoap ‘Massa is Kassa’ die deze rechtszaak natuurlijk meeneemt als content voor hun serie. Ze moesten het aankomstloopje nog een keer overdoen. Het drietal poseert uitgebreid voor de rechtbank voordat ze door de draaideuren verdwijnen.


Hoe anders is de aankomst van Nicol. Haar advocaat zegt al van grote afstand; ‘vragen na afloop’. Nicol loopt met gebogen hoofd door de persmenigte heen, krijgt verschillende plopkappen onder haar neus, maar zegt niets.Eenmaal binnen is er door de rechtbank een fotomoment geregeld in de zaal, waar wij als cameraploegen helaas niet bij mogen zijn. Zo’n tien fotografen stellen zich op, waarna de partijen binnenkomen en gaan zitten. Daarna moeten ze de zaal verlaten en mogen wij naar binnen en begint de zitting.


Na afloop verplaatst het hele circus zich naar buiten. We mogen niet op het ‘bordes’ voor de rechtbank staan, maar onder aan de trap achter de blauwe streep. De meeste pers is er wel aan gewend om in een -al dan niet fysiek- persvak te staan, maar Powned is de uitzondering. Als Nicol naar buiten komt, rennen ze de trap op en gaan haar advocaat daar uitgebreid spreken .


Omdat beveiliging en politie niet ingrijpen denk ik; ‘ja daag’, en ga ik ook omhoog. De rest van de kudde volgt waardoor beveiliging wakker wordt en alsnog iedereen naar beneden dirigeert. Nicol heeft inmiddels -geflankeerd door politieagenten- het terrein verlaten. Als Gillis en zijn gevolg even later naar buiten komen, grappen ze nog; 'Het lijkt wel een trouwzaal’. Ik neem als eerste het woord en de rest van de pers wacht -geheel tegen mijn verwachting in- netjes hun beurt af. Powned maakt nog even ruzie met de politie; ze zouden hem geduwd hebben. De chaos is compleet.
Na een half uur heeft Gillis alle media te woord gestaan, zijn de foto’s gemaakt, en lopen ze richting hun met reclame bestickerde Bentley. Nadat het wegrij shot ook van alle kant is gefilmd door de ploeg van ‘Massa is Kassa’, is iedereen tevreden. Its’s a wrap.

223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page