top of page

De Boze Stiefmoeder

Kort geding des Bouvrie vs. des Bouvrie, rechtbank Lelystad, 23 januari 2023

Na de gecremeerde kroket-saga is het vandaag de beurt aan het volgende familiedrama; die van de boze stiefmoeder. Geheel in boze stiefmoederstijl komt Monique des Bouvrie aan bij de rechtbank in Lelystad, grote zwarte zonnebril, geheel gekleed in het zwart. Niets willen zeggen tegen onze camera’s: ‘nee, sorry het is een familiekwestie’. De gepeste, arme stiefdochter is er al eerder, afgezet door- dat dan weer wel- een dikke Range Rover. Maar Nicole des Bouvrie is voor iedereen zo onherkenbaar dat zelfs één van de grootste paparazzi-fotografen haar niet herkent. Een typische assepoester dus.


Als simpele toehoorder ken ik natuurlijk niet het hele dossier, de pers krijgt de pleidooien niet uitgereikt door de advocaten, zoals de rechter en de tegenpartij dat wel krijgen. Wij kunnen het niet teruglezen-ehm, wat werd er ook alweer gezegd- nee, wij moeten het meetikken. Dus wij moeten afgaan op hetgeen wij horen, niet op hetgeen wij weten. Maar zoals het op mij overkomt, of moet overkomen, zitten alle boze stiefmoeder aspecten aan deze zaak. Het testament en de huwelijkse voorwaarden zijn een week voor het overlijden van de bekende ontwerper nog aangepast, haar eigen kinderen worden bevoordeeld ten opzichte van de stiefkinderen, en de boze stiefmoeder leeft al minstens 30 jaar in onmin met haar stiefdochter. De arme stiefdochter heeft nog helemaal niets van de erfenis gezien en moet daardoor de juridische kosten voor dit kort geding helemaal uit eigen zak betalen, en dat is een enorme belasting voor haar. Ze is dus ook nog letterlijk een arme stiefdochter.


En dan wordt het wreed zoals in echte sprookjes, de arme stiefdochter lijkt wel eerder vandaag dan morgen de boze stiefmoeder dood te wensen, want dan maakt ze in ieder geval zo snel mogelijk aanspraak op haar kindsdeel, voordat de stiefmoeder al het geld van haar liefhebbende vader heeft verbrast. Er wordt in de rechtszaal gesproken over de leeftijd van de gemiddelde Nederlandse vrouw, die is 85 jaar. Het ongemak spat er vanaf, want de boze stiefmoeder is een levenslustige vrouw van 60 die pas over gemiddeld 25 jaar het leven laat. Overigens zijn de boze stiefmoeder en de arme stiefdochter bijna even oud, dus het is maar de vraag wie er eerder gaat, en of de arme stiefdochter haar kindsdeel ooit nog zelf in haar handen zal houden.


Maar het draait natuurlijk om de wat de liefhebbende vader en echtgenoot zèlf had gewild; niet voor niets is er een testament opgesteld. En daarmee slaat de boze stiefmoeder de spijker op zijn kop; Dit was de laatste wil van mijn man, zegt ze. En daarmee haalt ze iedereen, inclusief de arme stiefdochter, de wind uit de zeilen. Terwijl de arme stiefdochter de pers te woord staat en het heeft over ‘gerechtigheid’ en ‘eerlijkheid duurt het langst’, sjeest op de achtergrond de boze stiefmoeder met opgeheven hoofd voorbij in een prachtige koets.

103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page