top of page

De geest is uit de fles

Verzoek Danny de Munk tot openbaar getuigenverhoor aangeefster verkrachting,

rechtbank Amsterdam 20 oktober 2022

'Een ultiem duivelsplan.' Zo noemt zanger Danny de Munk de aangifte van verkrachting die een anonieme vrouw afgelopen mei tegen hem deed. Het is een ‘bom onder het gezin’ vertelt hij in een emotioneel betoog in de rechtbank waarin hij pleit voor een getuigenverhoor van het vermeende slachtoffer. Dit omdat het strafproces op zich laat wachten en in de tussentijd Danny nergens meer aan de bak komt; niemand wil meer met hem geassocieerd worden. Hij wil ervan af en hoopt dat te bereiken met het getuigenverhoor. Het vermeende slachtoffer blijft natuurlijk anoniem, het grootste gedeelte van de pers (behalve John van den Heuvel van de Telegraaf aan wie ze haar verhaal heeft verteld) heeft geen idee wie ze is. Haar naam is nog nooit genoemd, tot vandaag.


De advocaat die het vermeende slachtoffer bijstaat in deze is een andere advocaat dan diegene die haar bijstaat in de mogelijke strafzaak. De twee heren hebben niet bijster veel overleg zo bleek vandaag in de rechtszaal. In onze uitzending zat een statement van de één waar de ander niets van wist. Wat de strafrechtadvocaat waarschijnlijk ook niet wist is dat de civiele advocaat de naam van het slachtoffer zou noemen in een zaal vol met pers. Terwijl hij het ook gewoon bij de term aangeefster, de anonieme vrouw, het vermeende slachtoffer of iets dergelijks had kunnen laten. Nee, notabene haar eigen advocaat begint ermee om haar naam te noemen, waardoor de rechter dat voorbeeld volgt, en ook de advocaten van Danny de Munk haar naam noemen. Natuurlijk zegt de rechter dat in de geluidsopnames de naam van de aangeefster weggepiept moet worden, wat uiteraard gebeurd. Maar iedereen die daar zat, gaat nu eens nadenken; nauw samengewerkt met Danny bij Ciske de Rat, 15 jaar geleden, Stage Entertainment, mmmm, dat moet niet al te moeilijk zijn om die identiteit te achterhalen.


Zelfs in het interview, dat ik na afloop had met haar advocaat, noemt hij wederom haar naam. Natuurlijk hebben we die quote maar even opnieuw gedaan. Het zal mij niets verbazen als binnenkort niet alleen John van den Heuvel, maar de gehele vaderlandse pers weet wie de vrouw is die aangifte heeft gedaan van verkrachting tegen Danny de Munk. Daar heb je geen spionnenleger voor nodig, alleen maar een iets te loslippige advocaat in een zaal vol met pers. De geest is uit de fles…

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page