top of page

Connie's Power

Hoger Beroep Woninginbraak Connie Witteman, gerechtshof Amsterdam 17 maart 2022


Inmiddels is een zitting van deze zaak een ‘feest’ der herkenning. Ik heb ‘m vanaf het begin af aan op de voet gevolgd, ben bij elke zitting geweest. Zoon Marvin en Connie’s advocaat Anis Boumanjal zijn geen onbekenden meer, maar vandaag zit er nog iemand. Iemand die ik nog niet eerder in deze setting heb gezien; een fractie van een seconde moet ik nadenken en dan besef ik me;


Dit is de nieuwe liefde van Connie, Henk de Vries. Eigenaar van de uiterst succesvolle coffeeshop The Bulldog. Hij is meegekomen met Marvin en de advocaat om zijn nieuwe liefde te supporten.


En dat terwijl, toen de zaak begon, ze nog gelukkig verloofd was met Eugene van Dun. Het kan verkeren.


7 juli 2018. Uit het appartement van Connie Witteman aan de dure PC Hooftstraat in Amsterdam worden sieraden, dure horloges, contant geld en andere waardevolle spullen meegenomen met een totale waarde van, zo blijkt vandaag, 2,8 miljoen euro.


Zoals gezegd was ze in 2018 nog gelukkig verloofd met Eugene van Dun. Een man die, in ieder geval in de rechtszaal, haar door dik en dun steunt. Bij elke zitting is hij er, neemt het woord namens haar en staat ook elke keer de pers te woord. Natuurlijk heeft ie ook een belang, want ook van hem zijn sieraden gestolen, waaronder een peperdure Rolex.


Niet veel later, ergens eind 2018, komt er een kink in de kabel tussen de twee verloofden. Of dat nou komt door de inbraak is niet geheel duidelijk. In een gezamenlijke verklaring laten ze iedereen weten dat ze vijf fijne jaren hebben gehad, maar dat ze nu ieder hun eigen weg gaan.


De drie verdachten worden in februari 2019 veroordeeld, dus so far so good zou je zeggen. Maar nee, de verdachten gaan in hoger beroep. En om de ramp helemaal compleet te maken komen de voormalig verloofden ook nog eens lijnrecht tegenover elkaar te staan in de rechtszaal. Daar waar ze elkaar altijd gesteund hebben, vechten ze elkaar nu de tent uit vanwege investeringen die ze hebben gedaan in Rotterdams vastgoed. Eugene van Dun komt bij de rechtbank aan met zijn (inmiddels) vrouw en Connie alleen met een advocaat.

Connie zelf is nooit aanwezig bij woninginbraak-zittingen, omdat ze het emotioneel niet aankan. Die advocaat is-na de breuk met Eugene- elke keer in zijn eentje, tot vandaag. Na Eugene steunt nu Henk de Vries zijn Connie. Henk heeft geen belang in deze zaak, behalve het belang dat zijn liefje eindelijk het woninginbraakdossier na een bijna- huwelijk en een vecht’’scheiding’’ kan sluiten. En dat is Connie’s Power.

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page