top of page

Calimero

Shima Kaes vs. De Staat, rechtbank Den Haag, 23 september 2021Als wij als pers aankomen bij de rechtbank, gaat dat altijd volgens hetzelfde stramien. Door beveiliging, we moeten ons melden bij balie a, b etc.. en dan wachten op persvoorlichting van de desbetreffende rechtbank. Zo ook afgelopen donderdag bij de rechtbank in Den Haag, waar een kort geding dient van de ex-verloofde van Johnny de Mol, Shima Kaes, tegen De Staat.


Even in het kort; de dame wil dat een ander parket dan Amsterdam haar zaak behandeld (ze heeft aangifte gedaan van mishandeling en poging doodslag tegen haar ex, red.). Reden; parket Amsterdam zou partijdig zijn. Nu wil Shima dat parket Amsterdam stopt met het onderzoek van haar eigen aangifte, zolang niet duidelijk is waar het behandeld moet gaan worden. En dat is dus de inzet van het kort geding. Goed, dat was alsnog een hele mond vol.


Omdat het een civiele zaak is, mogen we alles draaien, laat de persvoorlichter weten. En dat hebben we dan ook braaf gedaan. 45 minuten lang. Groot is mijn verbazing als de juridisch adviseur van Shima en haar advocaat na afloop van de zitting naar ons toekomen en zeggen dat ze geen toestemming geven voor het gebruik van de beelden. Ik denk dan, had je dat bij binnenkomst niet meteen kunnen zeggen? Nee, is hun verweer, want dan verstoren we het proces.


Mijn aanspreekpunt in dit soort kwesties is de persvoorlichter van de rechtbank, want waar is dan misgegaan? Er geen toestemming gevraagd, zegt de juridisch adviseur, waarop de persvoorlichter zegt: ‘Vorige keer was het geen enkel probleem, mocht alles uitgebreid gefilmd worden’. De juridisch adviseur zegt dat als we van RTL waren geweest, het een ander verhaal was. Volgens de juridisch adviseur van Shima zijn wij als Shownieuws ‘ eigendom’ ( dat is de letterlijke quote :o) van de Mol, de partij die zij aanklagen.


Blijft nog steeds de vraag overeind staan, waarom hebben ze bij binnenkomst niet meteen gezegd dat ze niet gefilmd wilden worden? We stonden letterlijk met onze camera op een meter afstand, was een kleine moeite geweest om dat aan te geven, en had veel gezeur voorkomen. En dan komt de aap uit de mouw; het is een ego dingetje; de rechter herkende de juridisch adviseur namelijk niet, gaf hem niet het woord, maar alleen de advocaat. De juridisch adviseur zei nog tegen de rechter; ik ben de gemachtigde van Shima, waarop de rechter zegt ‘ daar heb ik niets mee te maken’. En dat staat natuurlijk niet zo fraai op beeld. Een typische Calimero in de rechtszaal; Zij zijn groot, en ik ben klein en dat is niet eerlijk.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page